Milé kolegyně a milí kolegové,

jistě jste již mohli sami shledat, že se mění přístup MPSV k OSPODům. Jako profesní organizace oceňujeme, že MPSV aktuálně operativně komunikuje s OSPODy prostřednictvím krajů, reaguje na aktuální nestandardní situaci spojenou s epidemiologickou situací v ČR, že například i dětem pracovníků OSPOD byla konečně dána možnost navštěvovat otevřené školní třídy pro děti, jejichž rodiče vykonávají pro stát důležité profese. V neposlední řadě bylo pro pracovníky OSPOD vyjednáno navýšení dotace tak, aby i pracovníci OSPOD mohli být odměněni za svou činnost alespoň tak, jako jejich kolegové z neziskového sektoru.

My z PKSPOD máme radost z nastalých změn a žijeme v naději, že se jedná jen o začátek. Kritizovat je poměrně jednoduché, těžší je sdělovat ke kritice i vlastní nápady lepších řešení a nejtěžší je ocenit práci druhých. PKSPOD kritizuje, nabízí řešení a umí i ocenit práci jiných. Proto přikládáme dopis pro MPSV níže.

PKSPOD ROVNĚŽ DĚKUJE VÁM ZA PŘÍZEŇ I ZA EMAILY, VE KTERÝCH MIMO JINÉ ZASE OCEŇUJETE VY NAŠI ČINNOST, MOC SI VAŠICH SDĚLENÍ VÁŽÍME A JSOU PRO NÁS DŮLEŽITÉ. NIC POŘÁDNÉHO NEJDE NASTAVIT NAHONEM, ALE VĚŘÍME, ŽE JSME NA DOBRÉ CESTĚ

dopis-pkspod-14_11_2020 (1)